Cashier Kedai Serbaneka Mengamuk Sakan, Baling Barang Pada Customer?. Takkanlah budak ni tiba-tiba nak marah


Kalau dulu kecoh isu customer maki hamun pekerja di kedai Chicken Rice Shop, kini muncul pulak isu baru yang melibatkan seorang cashier di kedai serbaneka Ninso yang katanya membaling barang kepada customer.

Laa apahal pulak ni? 

Cashier baran, baling board ‘close’ tepat ke muka customer

Menerusi perkongsian di Twittercashier yang berbaju kuning tu dilihat dalam keadaan marah yang teramat telah memaki hamun si perakam video aka customeryang terbabit.

Akibat kemarahan yang tak terkawal lagi, si cashier ni dengan beraninya ambil papan bertanda ‘close’ di kaunter bayaran dan membaling ia tepat ke muka pelanggan terbabit. Fuh melayang beb telefon tu! 

“Kalau ikut cerita akak yang rakam video ni… dia nak minta ambikkan barang belakang kaunter cashier tu tapi…” 

Admin yakin korang yang tengok video kat atas tu mesti tertanya-tanya, apa yang sebenarnya berlaku di antara cashier dan pelanggan terbabit sampai tiba-tiba bergaduh macam tu.

Well menurut perkongsian netizen di Facebook (ini berdasarkan cerita perakam tadi), asalnya kakak tersebut nak beli barang yang ada di belakang kaunter tu. Tapi bila disuruh cashier tu ambil, tiba-tiba pulak dia kena marah. 

Sumber: Facebook

 

“Biasanya yang record-record ni sebenarnya perangai dia yang bab* dulu, orang bab* balik dia nak record padahal salah dia” 

Cerita dari sebelah kakak pelanggan tu memang sounds agak fishy jugaklah. Rata-rata netizen di media sosial rasa macam ada yang tak kena.

Yelah kan takkanlah seseorang tu boleh naik angin dengan secara tiba-tiba? Mesti ada yang berlaku sebelum tu yang menyebabkan cashier tersebut marah.

Sumber: Twitter

 

“Pihak Ninso dan keluarga cashier telah membuat satu perjumpaan dengan keluarga saya…” 

Apa-apapun dengarnya kes cashier baling barang ni katanya dah selesai dan perkara ini disahkan oleh customer tu sendiri yang membuat pengakuannya di Facebook.

Menurutnya, pihak Ninso dan keluarga cashier terbabit pun dah berjumpa dengannya dan mereka mencapai kata persetujuan untuk menutup kes ini secara damai. Oh baguslah macam tu. Tak baik gaduh-gaduh. 

Sumber: Twitter

Haih ada saja berita hangat yang nak diviralkan ye. Bagi min, benda-benda macam ni elok jangan virallah. Setel personal dan face to face lagi senang. 

sumber : lobak merah